Povestea MEA din Canada Aceasta rubrica ofera celor deja stabiliti in Canada posibilitatea de a publica un jurnal descriind experientele personale din aceasta tara. Pentru a evita comentariile nedorite, initiatorul discutiei poate restrictiona tehnic posibilitatea celorlalti de a raspunde mesajului initial, oferindu-i astfel dreptul de a fi singurul autor in propriul jurnal canadian. Atentie: lansarea de topice noi in cadrul acestei rubrici este rezervata celor care au ajuns deja in Canada.
de ce nu ne mai delectezi cu niste povestioare amuzante. Au trecut 10 zile si nu mai zici nimik.
Ai inceput munca ? sau ti-ai facut aparatul de sudura ? ce se mai intampla in "Eterna si frumoasa Canada" ? _________________ DCS - 2010.02.25
ACC + OUV - 2010.03.24
TEFaQ - 2010.05.18
INTERVIU - 2010.09.22 9.30 /
Ce sa zic Gradistene, nu am inceput lucrul, a cazut afacerea cu Londonul, sunt neseriosi. Tot raul cu un bine, lucrez mult acum pe partea de web, sa-mi termin portofoliul ca vreau sa-mi caut de lucru ceva mai serios.
N-am mai postat pentru ca nici nu aveam ce, n-am mai iesit din casa pana azi.
Astazi am fost la mult trambitzatul salon auto. Cica ar fi cel mai mare din America de Nord, pentru ca salonul auto de la Detroit, dupa ce se termina, se muta aici ( sau cel putin asa am auzit ). Ce sa zic, sunt dezamagit... ma asteptam la mai multa stralucire... Eu mai mergeam in Timisoara la auto show si sincer... mi s-a parut de exemplu salonul auto Tiriac mai rasarit ca asta, mult mai mic evident.... dar... erau mai multe fete frumoase si muzica ... aici... fetele cam ofilite... Lamborghini si Ferrari aveau standul ingradit la vreo 10m de public, nu care cumva mojicul canadian sa atinga masinile. La Cadillac la fel, era una mai interesanta, dar atat de ingradita ca d-abia puteai s-o fotografiezi (la masina ma refer, ca fata... ioc )... asa ca... m-am multumit pe drumul de intoarcere sa "vizionez" in metrou o indonezianca misto ( premiu de consolare ).
Cat despre trafu' de sudura.... traiesc o adevarata drama, nu debiteaza in secundar mai mult de 15 A pai la curentul asta chiar daca mai fac rost de unul... tot n-o sa sudez niciodata nimic ... doar daca, eventual dau spargere la Wallmart si din vreo 10 cuptoare cu microunde reusesc sa fac un aparat ca lumea, pe care, cand o sa-l bag in priza o sa las jumate de North York fara curent .
Am patit asa, odata la Timisoara, tot sarea siguranta la mine la apartament cand sudam, si am pus un drod gros, sa tina dom'le... si a sarit generalul de la bloc... mai mai sa vina vecinii cu faclii si furci la mine la usa. Norocul meu ca n-a fost lacat la tabloul de sigurante si am bagat si acolo o sarma, da' groasa frate! sa nu mai am treaba cand sudez, n-are nimic daca ia foc blocul, noi sa fim sanatosi. Si dupa alte 2 saptamani, cand eu sudam numai-stiu-ce pe balcon (ca tot oraseanul)... sare siguranta... de la punctul de transformare... si iac-asa o ramas juma' de cartier fara curent... da' io nici acum nu cred ca am fost eu de vina, mai mult ca sigur a fost coincidenta... si daca a sarit din cauza mea... tot n-a fost din cauza mea, ci pentru ca siguranta era proasta. Problema... vecinii ori-de-cate-ori era vreo pana de curent-inundatie... veneau peste mine... cu toate ca... nu eram eu (in totalitate) de vina.
Am vazut la Home Depot un aparat destul de bun pe la 300$... o fi... dupa ce ma mut, ca nu mai am chef sa-l car si pe asta dupa mine.
Apropos, ma mut Don Mills cu Eglinton, da' am vazut ca au blocuri zdravene p-acolo, probabil ca tin si sigurantele mai bine ... Doamne ajuta!!! _________________
Ce sa zic Motanele ... criza asta mondiala, nici saloanele de masini nu mai sunt ce a fost. )
Doar asa ca sa fac conversatie, am si eu o nelamurire: oare fiarele alea la care vrei sa mai tragi nu ar costa mai putin sa le iei gata facute decat sa dai foc la un bloc intreg ? ... da da stiu , nu e acelasi lucru.
Acum trecand in registrul serios, ma ingrijoreaza faptul ca e tot mai greu cu joburile. Nush.. ce sa mai cred. Noi (adica familia mea) inca nu suntem decisi unde sa aterizam in Canada. Pana mai zilele trecute oscilam intre Toronto si Vancouver pentru ca in Quebec cred ca o sa ma doara mainile de atata franceza, dar saptamana trecuta am vorbit cu un unchi "canadian de 20 de ani" care a fost in concediu la Arad si m-a asigurat ca nu e criza in Montreal si ca ma ajuta sa-mi gasesc job foarte repede. De aceea te intreb ca de la aradean la timisoarean , sau ca de la canadian de 8 luni la canadian peste 8 luni, care-i treaba cu joburile ? Cum e cu criza ? Spre deosebire de tine, eu port responsabilitatea unei familii cu 2 copii mici.
Stiu , stiu ... se poate considera ca nu e frumos ca am " abuzat" de povestea ta in Canada pentru informare personala, dar urmarind subtopicul asta de la inceput ... ma simt ca si cum ne-am cunoaste de o viata. Daca totusi consideri "abuzul" nu ma supar daca nu-mi raspunzi.
Sa ai o viata faina in Canada ! _________________ DCS - 2010.02.25
ACC + OUV - 2010.03.24
TEFaQ - 2010.05.18
INTERVIU - 2010.09.22 9.30 /
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum